• Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst
  • Home
  • Blog
  • Podcast
  • Meditaties
    • Geleide Meditaties
    • Diepe Ontspanning
  • Over
  • Contact
Trendbubbles

Trendbubbles

Trendbubbles is een Dutch, Trends & Lifestyle blog en wekelijkse Nederlandse podcast door Desiree Castelijn. Ik deel dingen die ik leer door mijn werk en andere interesses... Onderwerpen als beleggen, productiviteit, persoonlijke ontwikkeling, trends en lifestyle komen regelmatig aan bod.

Wat Staat er In Mijn Moleskine

8 juli 2019 Laat een reactie achter

Podcast - Wat Staat er In Mijn Moleskine

Dit is mijn Moleskine. Ik ga vertellen wat erin staat. In mijn Moleskine, zet ik ideeën, gedachten, trends die ik spot, aandelen die ik nader wil onderzoeken, gedachten over mijn podcast en nog veel meer. Ik vertel wat er in mijn Moleskine staat en wat ik daar allemaal in opschrijf.

Luister & abonneer via iTunes
Luister & abonneer via Stitcher
Luister & abonneer via Spotify

Show notes: links en verwijzingen in deze podcast episode Wat Staat er In Mijn Moleskine

Dit artikel bevat voor jouw gemak affiliate linkjes. Dat houdt in dat als jij een online aankoop doet, ik een klein percentage van het aankoopbedrag krijg. Daarmee kan ik dit soort leuke blogposts blijven schrijven en het blog draaiend houden. Jou kost dat niets extra's trouwens.

Linkjes waar ik naar verwijs in deze podcast:

  • Moleskine
  • Principles van Ray Dalio
    Dit boek is heel geschikt voor diegene die hun investeringsregels zelf willen opstellen. In dit boek deelt Dalio zijn oncontroversiële principes die hij door de jaren heen ontwikkelde. Zijn boek kan je inspireren als je zelf je principes en beleggingsdoelstellingen aan het vastleggen bent.
  • The Snowball, over Warren Buffett door Alice Schroeder
  • Boek van Gary Kline. ‘Sources of Power‘
  • Boek ‘Poor Charlie Almanack’.
    Een boek van Charlie Mugler met heel veel wijsheden van Warren Buffett erin. Naar mijn mening is dit een onmisbaar tussen de boeken over beleggen in je beleggingsboekenkast. Psychologie hoort net zo bij beleggen als dat Charlie Mungler bevriend is met Warren Buffett. Je kunt het bestellen op deze website.
  • Boek:'The Little Book of Valuation'
    Een klein en handzaam boek waarin Aswath Damodaran uitlegt hoe je een bedrijf waardeert en aandelen selecteert. Het boek is wat droog en 'to the point', maar vol met gedegen advies. Met name interessant als je meer wilt weten over hoe je een bedrijf waardeert. De auteur is Aswath Damodaran. (ook als luisterboek verkrijgbaar)
  • Boek ‘Factfulness' (‘Feitenkennis' als in het Nederlandse titel)
    Hans Rosling is in februari 2017 helaas overleden. Zijn zoon en schoondochter hebben het boek, dat ze dus samen schreven, afgemaakt.
  • ‘The Little Book That Still Beats the Market‘
    Dit boek gaat met name in op rendement op kapitaal en winstrendement.
  • ‘Deel nooit het verschil‘ van Chris Voss
  • The little book of Behavioral Investing.door James Montier
  • ‘De liefdesladder‘ door Else-Marie van den Eerenbeemt
  • Luister ook naar de volgende podcast: Feminisering: Invloed van Zachte Waarden
  • Luister ook de podcast Vermogen Opbouwen in 5 Stappen

Transcript: Wat staat er in mijn Moleskine

De titel luidt: Wat staat er in mijn Moleskine. Je kunt hem misschien al horen. Dit is mijn Moleskine. Ik ga vertellen wat erin staat. Heel hartelijk welkom bij deze vijfenzeventigste aflevering van de trendbubbels podcast. Ik denk. Ik zat te bladeren door mijn Moleskine. Wat was ook alweer het onderwerp waar ik het over ging hebben. En ik dacht. Waarom is het niet veel leuker dat ik eens vertel wat er nu in mijn Moleskine staat, en wat ik daar allemaal in opschrijf. Wat de geheimen zijn die daarin opgeschreven staan. Ik ga gewoon beginnen met de eerste pagina. Ik heb in case of loss please return to' nou ik ben niet echt heel scheutig: Désirée Castelijn. Niet m'n adres daarin of iets dergelijks dus ik ga ervan uit dat ik gewoon deze niet ga verliezen. Maar wel de vraag.

Trenddingetjes

Dan begin ik met een aantal besprekingen die ‘k heb voorbereid. Ik schrijf dus altijd voor een bespreking op een wat de punten zijn die ik wil bespreken en ik maak ook kleine notities van de bespreking. En die zet ik in mijn Moleskinee. Wat ik heel leuk vind is dat ik er ook nieuwsberichten in schrijf. Hier bijvoorbeeld op 11 oktober 2017. Brazilië is gekoppeld aan de olieprijs dus dat zijn weetjes die ik niet wil vergeten.

Ook Trenddingetjes. Schrijf ik er ook in, dus een voorbeeld ik heb iets gelezen over een app die ZOPA heet. Dat is een app in Engeland. Britse mensen kunnen geld uitlenen aan andere Britse mensen die geld willen ontvangen dus daar wordt een soort leenstelsel door middel van de app aan elkaar verbonden, en dat vind ik wel interessant en denk ik van “nou, dan moet ik nog een keer uitzoeken” en dat schrijf ik dan op in mijn Moleskine. Hier ook: onder andere Fido doet betaal verkeer voor Van Lanschot bank.

Aan altijd aan kinderen wat ze willen worden als ze later groot zijn, omdat ze zo ideeën willen opdoen.
– PAULA POUNDSTONE

Uitzoek dingen

Ik zet er ook dingen in die ik nog uit moet zoeken. Of waarvan ik denk “dat is belangrijk om iets meer over te weten”. Over de energietransitie bijvoorbeeld, heb ik een hele mooie windmolen erbij getekend om het gewoon toch iets meer te laten spreken denk ik. Het probleem dubbele punt: netwerk pieken en dalen, opslag batterijen, en dan heb ik een pijl daarnaar, kostprijs. De aansluitingen van energie per huis moeten beter verdeeld worden in de wijk het gaat in de toekomst om zonnecellen en windenergie.

‘Virtual power plan' en heb ik erbij staan. Vestas een bedrijf wat doet in windenergie. Die zitten niet in offshore wind het dubbele uitroeptekens daarnaast. De consument betaalt dus in feite de energietransitie dat heb ik erbij staan.

De toekomst is er al. Hij is alleen nog niet op grote schaal verspreid.
– WILLIAM GIBSON, auteur van Neuromancer bedenker van de term ‘cyberspace’ in 1984

Trend destilleren

Dan heb ik een voorbeeld van hoe je een trend kunt destilleren. Je hebt Amazon, die heeft logistiek. Voor de logistiek hebben ze nodig. Op die gronden moeten warehouses is komen te staan. In nieuwe warehouses komen robots te werken en in die robots hebben ze chips nodig. Uit die hele keten, kun je dus bedrijven distilleren. Die waarschijnlijk in de toekomst, meer werk, meer producten gaan produceren, omdat ze in zo'n trend keten zitten. Het is heel leuk om dat uit te werken en in dit geval heb ik dat dus op deze manier gedaan.

Het zijn krabbeltjes die ik later weer eens terug kan nemen als ik door m'n Moleskine blader. En waarvan ik dan denk “oh ja, daar moet ik nog eens even bij nadenken of dat kan ik op een andere manier toepassen”. Ik heb er heel groot onder diezelfde keten staan samenwerken met een groot vierkant eromheen getekend. Is heel belangrijk voor de toekomst. Geen producten maar diensten. Daar gaat de economie meer naartoe.

Intuïtie

Ik heb een boektitel staan. Op de volgende pagina en ik kwam er net achter dat ik het boek nog niet gelezen heb, maar dat ik wel dacht “dat moet ik nog gaan lezen. Het is een boek van Gary Kline. ‘Sources of Power‘ heet het. En het gaat over intuïtie. En dat zijn 1 van de hoofdthema’s die dit jaar terugkomen in de boeken die ik lees.

Intuïtie en trainen van intuïtie vind ik heel erg belangrijk en daar wil ik gewoon heel veel aandacht aan besteden. Dus als ik een boektitel heb, dan schrijf ik ‘m op en dan ga ik kijken of ik het boek zou willen lezen. Als je nu zelf ook tips hebt voor dit onderwerp, hoe je je intuïtie kunt verbeteren, hoe je dat kunt trainen hoe het werkt, dan zijn die heel erg welkom en kun je die als een reactie achterlaten op deze podcast. Zou ik heel erg leuk vinden.

Ik blader nog eens even door. Je kunt aandelen screenen op ‘cheapness' goedkoopheid. Op laag risico, op hoge groei en hoge ‘quality growth' dus hoge kwaliteit groei. Je kunt ze ook screenen op meer een passieve manier van bekijken. Een bedrijf heeft al long time horizon.

Contrarian investeerders

En heb ik hier opgeschreven wat contrarian investeerders doen. Die houden van een overreactie van de markt. Van slecht nieuws over een goed bedrijf. Dat spreekt hun aan. Een loser portfolio doet het het best in de komende 5 jaar dus contrarian investeerders die doen het het best in portefeuilles die 5 jaar vooruitkijken. Bij goede bedrijven wordt de reputatie opgenomen in de prijs. Dan heb ik opgesomd: zelfvertrouwen, geduld. Strong stomach for short term volatility. En kijk uit voor transactiekosten.

Tijdshorizon

Investeerders met minder fondsen presteren beter dan met meer fondsen in hun portefeuilles. Mooi weetje. En een tijdshorizon voor beleggen. Daar is 30 jaar lang te noemen. De meeste mensen kijken naar een korte termijn. Ook een leuk weetje bedrijven die de laatste 5 jaar zijn gestegen zijn vaak niet de bedrijven die de komende 5 jaar ook stijgen. Kleine aandelen leveren het meeste op maar dalen ook het meeste. In januari is de sterkste stijging te zien, vaak. Let op: kosten van klein fondsen zijn vaak hoger. En dan een hele mooie investment truth van Charlie Mugler. Dat is de compagnon van Warren Buffett.

Swim as cempetently as you can, sometimes the tide will be with you and sometimes against you. Don't much bother to predict the tides because you plan to play the game for a long time.

Dan nog wat wijsheden. Dont sell de compounders when they get fully priced. Dont sell the compounders when they get over-priced. Only sell the compounders when it's absolutely obvious to you that it's prices egregiously.

Verder hou ik een lijst bij. Die heb ik op een aparte pagina gestaan. Een watchlist met aandelen die ik graag in de gaten zou willen houden. Nou heb ik ook een tabje aangemaakt, zodat ik gewoon snel kan terug pakken naar mijn watchlist. Dus die hou ik gewoon met de hand bij.

Lijst met boeken

Ik heb ook nog verderop in mijn boekje een lijst met gelezen boeken. Boektitels. Van 2018 en 19 heb ik ze allemaal op een rijtje gezet daarin zijn onder andere de ‘Principles’ van Ray Dalio. ‘Deel nooit het verschil' van Chris Voss een prachtig boek. En natuurlijk de ‘Poor Charlie's Almanack’. (Je kunt het bestellen op deze website.) Een boek van Charlie Mugler met heel veel wijsheden van Warren Buffett erin.

‘Factfulness’. Vind ik ook echt een aanrader van Hans Rosling. Die wordt ook heel vaak genoemd als echt een visionair. Deze man die al helaas is overleden. Ik heb het boek in mijn podcast ook al vaker genoemd. Dan ook een mooie titel (ja, het zijn eigenlijk allemaal mooie titels onder elkaar)

The little book of Behavioral Investing. Erg leuk boek. En de ‘The little book That Beats the Market‘. Dat is van een serie die heet allemaal ‘The little book…' en dan volgt de titel. The little book That Beats the Market is echt wel leuk om door te lezen heel klein boekje en gewoon leuk om door te spelen.

The snowball van Warren Buffett

Wat ik ook een mooi boek vond en wat ik heb geluisterd als luisterboek ‘The Snowball‘ van Warren Buffett over zijn leven. Er wordt helemaal in vertelt hoe zijn leven in elkaar zit en wat hij allemaal mee heeft gemaakt in zijn leven. Als je van Warren Buffett houdt, en meer over hem wil weten, raad ik dat beslist aan.

Lees ook: 9 Boeken over Beleggen die het Waard Zijn om te Lezen

De Liefdesladder

En dan nog een heel ander boek, maar wat ik ook wel leuk vind om te noemen. ‘De liefdesladder‘ dat is een boek in het Nederlands. Het gaat over families en over je familieleven. Hoe dat je familie is opgebouwd en waarom je jongere zus doet zoals is en je oudere broer, de oudste broer, doet zoals hij is. Heel leuk om die vaste patronen in families omschreven te zien. Het boek heet dus ‘de liefdesladder'. En het is geschreven door Else Marie van den Eerenbeemt echt wel een heel mooi boek.

En dan nog eens een ander boek om te noemen staat ook op mijn lijst, heb ik dit jaar gelezen. Ik ben helemaal fan van de Head Space app. Doe aan mediteren. Ik met mediteer iedere dag. Degene die deze app heeft ontwikkeld, die heeft ook een boek schrijven, en dat heeft de titel ‘get some head space'. Echt een aanrader.

Factfulness

Waarom ik het nou leuk vindt om gewoon in mijn Moleskine boekje een lijst met gelezen boeken in te hebben staan, is dat ik terug kan pakken naar die titels. Iemand anders is een tip kan geven zoals ik jou die tip nu geef. Maar waarvoor ik het ook heel nuttig vind, is dat ik gewoon bijhoud hoeveel boeken ik heb gelezen. Of de boeken nuttig waren en of ik weer eens een andersoortig boek zou willen lezen. Of ik een boek bijvoorbeeld nog een keer zou willen lezen.

Dus ik kan dan bij het plannen van het lezen van mijn boeken, kan ik gaan kijken en denken “nee ik wil dat boek van Hans Rosling over factfulness dat wil ik nog een keer gaan lezen”. (Dat is ook werkelijk zo.) Dat wil ik nog een keer gaan lezen en daar wil ik een uittreksel van gaan maken. Dus dat wil ik heel graag ook gaan onderstrepen. Ik heb dat boek… volgens mij heb ik het via Audible geluisterd en dat wil ik nog echt een keer gaan lezen als boek.

Dus daarom heb ik die lijst ook om gewoon nog eens terug te kunnen pakken en te kijken wat ik gedaan heb in een jaar. Maar ook omdat ik er gewoon wat aan heb. Om te bedenken wat mijn planning gaat zijn voor de komende tijd.

Boompjes tekenen voor streamingdiensten

Nou ik blader nog even verder… o ja dit is ook leuk. Ik heb een hele boom gemaakt nagetekend van meer de bedrijven in Amerika die te maken hebben met streamingdiensten met tv rechten en dat soort dingen. Daar heb ik schemaatjes van op papier gezet die stonden ergens in een tijdschrift opgeschreven. En toen dacht ik “ja dan kan ik dat artikel uit het tijdschrift gaan scheuren en in mijn boekje gaan plakken.. waarom schrijf ik het niet gewoon over maar kan mooi tekeningetje van”.

En daar heb ik dan onder andere de boom van Amazon in zitten. Dat daar ATP onder hoort en Switch en Netflix. Dat Netflix house of cards heeft gemaakt en de serie Narcos en dat het echt een wereldleider in streaming is. En Walt Disney heb ik een boompje van gemaakt dat die pixar onder zich heeft een ESPA en ABC. Nou, dat zijn zo van die dingen waar je op terug kunt pakken en kunt nakijken van hoe zaten die bedrijven ook al weer in elkaar en hoe concurrentiegevoelig zijn ze tot elkaar.

Dan heb ik heel leuk de regels die Mike en ik hebben opgesteld als kladje. In een dubbel opgeslagen bladzijden. Het gemiddelde rendement van de markt dat zou ongeveer 5,65 % zijn. Van aandelen.

Dan hebben we daarin staan van dat we bij een meer dan 10 procent daling kritisch willen kijken of we aandelen zouden willen gaan verkopen. Dat onze eigen visie echt doorslaggevend is. Niet proberen de markt te timen zeggen we hier. Dat willen we niet. We willen risico en rendement in balans hebben. We willen bedrijven uit kiezen die in onze circle of competence zitten. Dus waar wij kennis van hebben. Bedrijven die wij kunnen doorgronden en begrijpen.

Planning beschermt tegen chaos en bevliegingen.
– ANNIE DILLARD, winnaar van de Pulitzerprijs voor non-fictie in 1975

Wishlist en watchlist

We hebben een wishlist en een watchlist zoals je net zei. Van bedrijven die we graag zouden willen aankopen in aandelen. Een watchlist die houden we dan meer bij als “nou die bedrijven willen we een beetje in de gaten gaan houden en daar willen we meer over weten”.

Ik blader nog eens eventjes verder. Heb ik hier staan. Oprah Winfrey heeft 10 procent van Weight Watchers misschien is dat wat voor ons. Blijkt achteraf niet zo te zijn. Het bedrijf voldoet niet aan onze financiële voorwaarden.

Er is niets waar de drukbezette mens minder druk mee is dan met leven; niets is moeilijker om te leren.– SENECA

McDonalds

Dan McDonalds. Die zijn natuurlijk heel erg gericht op kinderen. Daar heb ik bijstaan, dat ze snel werken. Vriendelijke service hebben dat ze schoon werken. Ze ingaan op de trend van clockless eating. En de bezorg-revolutie met Uber Eats en McDelevery. Dat heb ik opgeschreven, ik denk vorig jaar, toen dat al gaande was en dit jaar is dat natuurlijk weer veel meer nog uitgebreid met McDelevery en Uber Eats en dat gaat ook in op de trend van outsourced living. Dat je service wil hebben van bedrijven. Dat je je eten gewoon besteld in plaats van dat zelf te maken en zelf te bereiden.

En het gaat ook in op een trend die ik ook wel leuk vindt om hier te noemen. Dat je een website bezoekt en dat je dan zegt van nou vindt dat-en-dat en dat appartement wat aan die en die voorwaarden voldoet. Maak meteen de beste deal en boek het tegelijk. Eigenlijk is Bookings.com daar ook een voorbeeld van een McDonalds zou daar dus wat mee kunnen gaan doen. Dus ik zet in m'n Moleskine boekje voorbeelden van trends die ik uit wil zoeken en ik zet er alvast wat krabbels bij van waar dat han heen zou kunnen gaan.

Ageless

En dan zet ik een voorbeeld hiervan het woord agesless. Wat je daar allemaal achter kunt zetten dus: ageless café, ageless bike, ageless restaurant, ageless haar. Je haardracht. Ageless is dus een modewoord en ik ben dan aan bedenken in m'n krabbeltjes in mijn Moleskine “wat zou ik daar nog meer achter kunnen zetten” en dan ga ik op een gegeven moment ga ik weer verder over McDonalds.

Delivery in opkomst zet ik er nog een keer in. China met name delivery. Dus in China is McDonalds heel erg in opkomst, maar dan gaat het meer om delivery. McDonalds is kosten aan het reduceren, door niet meer via de counter bestelling op te nemen maar dat je rechtstreeks op een paal je bestelling intoetst. Dus zijn nog steeds kosten aan het reduceren, maar hebben geen omzetgroei heb ik hier bijgezet. Ik weet niet of dat nu nog zo is want ik heb dit denk ik vorig jaar in mijn Moleskine geschreven.

5 vragen voor je brein

En dan heb ik 5 vragen op een rijtje gezet. 5 vragen voor je brein, om denk ik, je brein te prikkelen. Dat is de bedoeling die ik hier opschrijf.

  • Wat doe je als je tot leven komt.
  • Wat vraagt de wereld van je.
  • Weet jij wat anderen niet weten.
  • En kun je hun leven daarmee veranderen?
  • Wat kun je haar dat anderen niet doen? Wat kun jij dat anderen niet willen?

Prikkelende vragen waar je weer wat mee kunt en vaak zet ik die vragen dan ook zo op een rijtje om later dat weer in de podcast te gebruiken of daar een blogpost over te schrijven of iets dergelijks.

Missie Trendbubbles

En daar heb ik hier een heel schema neergezet wat de visie is van Trendbubbels. Een wereld waarin mensen creatieve ideeën kunnen opdoen zonder oordeel. De missie is om creatieve mensen te helpen bij hun aankopen.. Voor nieuwe inspiratie te zorgen. De promise is om te helpen dat je vooroploopt zonder schaamte. Dus dat je niet hoeft te schamen dat je van nieuwe dingen gebruik maakt of het over nieuwe dingen hebt luisteraars.

De luisteraars van de Trendbubbels podcast die willen ik graag anders zijn maar zijn bang dat mensen hun gek vinden en daarom zeg ik dus “dat je dat ik juist wil zorgen dat je zonder schaamte het over nieuwe dingen kunt hebben”. Nieuwe dingen uit kunt proberen en mediteren vind ik echt ook zo'n onderwerp wat een beetje zo, ja, weet je nog, gek aan wordt gekeken waar wat echt een show shift krijgt wat heel algemeen gaat worden. Daarom wil ik die onderwerpen ook behandelen in trendbubbels podcast show. Daarover praten van hoe je dat op een op een hele rechtdoorzee recht-toe-recht-aan manier kunt gebruiken.

Als je vooroploopt zal schaamte een push geven aan je werk. Dus die schaamte voorbij. Is met nieuwe bezig dingen bezig zijn voorbij de schaamte daarvoor. En dan de waarde van Trendbubbles. Vind ik ook wel heel leuk om te noemen want ik zit daarover af en toe ook te filosoferen. Hoe moet ik nu de podcast onderwerpen gaan insteken? Waar heb jij als luisteraar behoefte aan? Waar zou ik je in kunnen prikkelen? Wat maakt nou waarde? Vraag ik me hier zelf af.

Iets maakt waarde als het effect op je gedrag heeft. Dat je dingen anders gaat doen dan dat je eerder al deed. Dat je echt een actie gaat nemen om iets anders te gaan doen of anders gaan denken over dingen. Een andere kijk op dingen krijg. Wat maakt waarde dat je een mening kunt gaan vormen over iets. Of dat je meer over een onderwerp weet zodat je echt een gefundeerde achtergrond hebt over een onderwerp. Dan vraag ik me af “hoe kan ik nou andere helpen door ideeën te delen over bijvoorbeeld investeren of over trends of over social media of over podcasten zelf. Daarom wil ik eigenlijk altijd weten waarvoor ik het doe. Waarom ik het doe. Hoe ik het doe en met welk middel ik dat toe.

Trendbubbles waarden

Dan heb ik een lijstje gemaakt met Trendbubbels waarden. Wat staat nou voor trendbubbels. Ik denk dat je dat misschien wel leuk vind om te horen.

  • Anders dan andere zijn maar niet ongepast.
  • Spit en speurwerk doen.
  • Over onderwerpen die verfrissend, zijn vernieuwend zijn.
  • Trendbubbels staat voor ontspannenheid stijlvolheid doe the right thing.
  • Do your own thing.
  • Do it your own way.
  • Be a doer.
  • Focus on selfempowerment.
  • Generiek.
  • Positief.
  • Transparant.
  • Neemt de luisteraar serieus.
  • Blijven groeien.
  • Blijven werken aan mind en body.
  • Dingen doen die nieuw zijn.
  • Doelen blijven stellen.
  • Doelen opschrijven, of aan anderen laten weten, zoals jouw de luisteraar.
  • Work smarter not harder.

Nog een paar. Kom vooruit ik noem nog een paar waarden.

  • Habits uitbouwen.
  • Actie.
  • Luister eerst om te begrijpen en daarna om begrepen te worden.
  • Dankbaar voor de luisteraar die luistert naar de podcast.
  • Single tasken.
  • Dankbaarheid.

Een mooi lijstje.

Al zeg ik het zelf.

Mag toch wel effe zeggen.

Tone of voice van Trendbubbels

De tone of voice van Trendbubbels.

  • Het gaat over kennis, duurzaamheid, lange termijn, andere kijk.
  • Kennis verspreiden thoughtfulness, trend scouting , verdieping, vernieuwing, verbondenheid.
  • Aanzetten tot actie.
  • Nieuwsgierigheid en nieuwsgierigmakend dat is wat trendbubbels is.

Afsluiter

Misschien is dat wel een mooie afsluiter. Om mijn Moleskine boekje…. Ik ben trouwens nog maar op een kwart. Wat erger. Ik heb nu al een half uur vol geluld. Ach. Ik ga gewoon nog een podcast afleveringen erover maken en dan ga ik je de andere helft van mijn Moleskine een boekje voorlezen.

Aantekeningen

Wat daar zoal in staat. Ik heb daar onder andere ook aantekeningen gemaakt voor de podcast show zelf, dus die kan ik denk ik wel overslaan. Maar ja. Ik heb er ook tekeningetjes in gemaakt van meditaties die ik heb gedaan. Was 'n Meditatie serie die ik heb gedaan. Moest je naderhand na je meditatie een klein tekeningetje maken. Heel schattig. En ik heb er ook mijn 5/25 regel in staan, waar ik ook al een podcast over heb opgenomen. Oh, leuk nou. Ik ga gewoon een volgende podcast opnemen (niet de komende wellicht, maar 1 van de komende podcast) over de rest van mijn Moleskine boekje.

Ik hoop dat je hebt genoten van dit deel van de inhoud van mijn Moleskine boekje. Wat ik met je hebt gedeeld. Een beetje random. Maar. Het is wel grappig als je dus de er achter komt wat je allemaal opschrijft gedurende een aantal jaren. Zo achterelkaar.

Ik wil je heel erg hartelijk danken voor het luisteren en wens je nog een hele fijne dag toe en graag tot de volgende keer.

Dag hoor.

Met al meer dan 150.000 plays, geeft de Trendbubbles podcast show je positieve energie & inspiratie!

Luister & abonneer via iTunes
Luister & abonneer via Stitcher
Luister & abonneer via Spotify

~ Bewaar op Pinterest ~

Podcast - Wat Staat er In Mijn Moleskine

Categorie: Blog, Episodes Trendbubbles Podcast Show - Nederlandstalig, Persoonlijk Tags: How to

Over Desiree

In de loop der tijd is Trendbubbles een persoonlijk blog en podcast geworden. Ik deel mijn ervaringen over de mensen die ik ontmoet, de dingen die ik leer, de trends die ik spot en de boeken die ik lees.

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primaire Sidebar

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • YouTube

Goed Gelezen

Een meditatie voor een moment van stilte

Meditatie voor een Moment van Stilte (5 minuten)

Meditatie om tot rust te komen (5 minuten)

Meditatie om tot rust te komen (5 minuten)

Kleine Meditatie voor Je Innerlijke Kind (5 minuten)

Liggende Ontspanningsoefening om Stress te Verlichten

Liggende Ontspanningsoefening om Stress te Verlichten

Meditatie met mijn Voorouders

Meditatie met Mijn Voorouders (8 minuten)

Footer

In de loop der tijd is Trendbubbles een persoonlijk blog en podcast geworden.

Ik deel mijn ervaringen over de mensen die ik ontmoet, de dingen die ik leer, de trends die ik spot en de boeken die ik lees.

Copyright Trendbubbles © 2025 | Log in | Contact