PAN Amsterdam presenteert Flokje van Lith met ‘Passage’

Op PAN Amsterdam 2012 wordt nieuwe kunstfotografie van Flokje van Lith gepresenteerd. De van oorsprong Leidse kunstenares (1969) wordt op de PAN Amsterdam vertegenwoordigd door Witzenhausen Gallery (Stand 124). Deze pastelkleurige foto’s uit de serie ‘Passage’ worden voor het eerst getoond. Flokje studeerde in eerste instantie aan de Gerrit Rietveld Academie en stapte later over naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Kinderportretten

Haar eerdere werk ‘Eyes of Innocence’ met portretten van kinderen in lichte tinten maakte ze in 2010 en 2011 was onder andere te zien op het foto festival Naarden in 2011. In haar vorige serie gebruikte ze al Photoshop om de beelden nog serener en strakker te maken. Het nieuwe werk laat zien dat het haar is bevallen.  Voor haar nieuwe werk heeft Flokje er namelijk voor gekozen om nog meer bewerking, oftewel digitale manipulatie, toe te passen. Daardoor ontstaan niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk meer, diepere lagen. Zijn deze kinderen nog steeds kinderen? Of hebben ze hun onschuld al verloren? Dat zou aansluiten op de titel van de vorige serie, ‘Ogen van onschuld’. ‘Passage’ is een synoniem voor ‘transitie’. Ben nu al benieuwd waarheen Flokje ons mee naar toeneemt in de toekomst.

Pasteltinten in kleurgebruik

Door het subtiele kleurgebruik komen de foto’s ondanks de lichte tinten niettemin krachtig over. De samenloop van eenvoud, de onschuld van de kinderen, met die volwassen, mysterieuze blik in hun ogen en de rust die de foto’s uitstralen, maken ze tot kunstwerken.

PAN Amsterdam 2012 van 18 t/m 25 november

De PAN Amsterdam is van 18 t/m 25 november 2012 te bezoeken in de RAI Parkhal (hal 8). Je kunt op deze eigentijdse beurs naast deze foto’s nog meer kunst en design bewonderen. De foto’s hieronder zijn alleen een impressie. Het werkelijke kunstwerk ervaar je altijd anders dan op het web. Dus ga vooral kijken.

Wat is jouw eerste reactie?

PAN Amsterdam presenteert Flokje van Lith met Passage

PAN Amsterdam presenteert Flokje van Lith met Passage

Mis niets, schrijf je in voor de Trend briefings en ontvang gelijk mijn Trend video.

Speak Your Mind

*

Close
loading...